ICL - Implanterbar kontaktlins

Passar dig mellan 20-45 år och som är närsynt, översynt eller astigmatiker. ICL – Implantable Intraocular Contact Lens är en reversibel linsoperation.

Metoden passar dig med stort synfel eller om du har för tunna hornhinnor för en ögonlaseroperation. ICL har dessutom en snabb synåterhämtning.

Vi opererar in en lins i ögat som ger en permanent lösning. Det fungerar alltså inte som en kontaktlins som du själv tar ut eller stoppar in varje dag. Metoden är så kallad reversibel, det vill säga att man vid behov kan ta ut eller byta linsen. Det kan exempelvis handla om att man funderar på en RLE-operation längre fram i livet. Plockar du ut linsen återgår du till den synstatus som du hade före operationen.

Operationen går fort. Den tar 10-15 minuter och gör inte ont. Dagen efter brukar majoriteten uppleva en bättre syn.

Delbetala 36 mån. räntefritt: 1387 kr/ mån


 

ICL - implantable collamer lens

  • Möjlighet att behandla extrem närsynthet (upp till 20D)
  • Reversibel - går att ta ut linsen efter behov
  • Går att behandla patienter med torra ögon
  • Snabbt resultat - några få dagars synåterhämtning

Hur går operationen till?

Det är ett mindre ingrepp där vi opererar in en kontaktlins i ögat. Vi bedövar ögat med ögondroppar och placerar den tunna plastlinsen via ett litet snitt på hornhinnans kant. Linsen positioneras bakom ögats pupill och framför den naturliga ögonlinsen. Vi behöver inte sy eftersom snittet är minimalt.

Direkt efter operationen

Du kan uppleva dimsyn och dubbelseende direkt efteråt, vilket kan vara i ett par timmar. Ögat är även ljuskänsligt och du kan känna ett skav som gör att ögonen tåras mer än normalt sett. Ögat är dessutom ömt när du vidrör det, men biverkningarna går snabbt över och synen är stabil inom cirka 4–6 veckor.

Säkra operationer

Vi tillhandahåller enbart säkra metoder som har blivit beprövade med vår egen kliniska data samt data från våra leverantörer. Metoderna har strikt uppföljning avseende resultat och eftervård, vilket har hjälpt oss att komma dit vi är idag. Vi arbetar med uppföljning i samråd med vår kvalitetsgrupp som består av ögonläkare och kliniska experter. ICL har en patientnöjdhet på 99,4% och i dagsläget har det implanterats över 1 000 000 linser. Konsultera med våra optiker och ögonläkare så att du får en komplett riskbild över eventuella komplikationer.

Vid en ICL-operation använder vi oss av linsfabrikatet EVO Visian ICL från leverantören STAAR Surgical.

 

Sist men inte minst får du alltid personlig service med den familjära känslan.