NoCut® ögonlaser- senaste tekniken, utan att skära

Vår alldeles egna och senaste metod inom laserbehandlingar. NoCut® innebär att lasern gör hela jobbet, dvs den tar bort ytskiktet (epitelet) på hornhinnan och därefter själva synfelet i samma seans. Till skillnad från olika typer av LASIK/FS-LASIK gör vi laserbehandlingen utan att skära i ditt öga. Oftast för dig som är 20-45 år.

Delbetala 36 mån. räntefritt: 859 kr/ mån (ordinarie pris)

Numera använder vi oss av NoCut® och inte av LASIK. Varför? Jo – om vi kan ge dig en god syn utan att skära i ditt öga, är det enligt oss det självklara valet. Ögat skall man vara rädd om. Det skall hålla länge. NoCut® minimerar risken för eventuella komplikationer p.g.a. felaktiga lock som kan uppstå vid LASIK/FS-LASIK. NoCut® är enligt vår specialiserade och långa erfarenhet i över 20 år av synfelsbehandlingar säkrast för dig som patient. Men ingen operation är utan sina risker. Efter att ha tittat på just dina ögon i vår grundliga förundersökning, kommer du att få en individuell bedömning av din lämplighet.

NoCut® ögonlaser – Endast hos Vårda Ögon

  • Nr 1 inom beröringsfri ögonlaser
  • Behandlar astigmatism, närsynthet och långsynthet.
  • Anpassat för aktiva personer – ögat läker ihop helt efter behandling
  • Skonsamt resultat – behandlingen sker endast på ögats ytskikt
  • Högre precision – än traditionella lasermetoder
  • Oskuret öga – fritt från knivar, alkohol eller mekanisk åverkan
  • Toppteknik – utförs med ett av världens modernaste lasersystem – Schwind Amaris med SmartSurfACE
NoCut® logotyp.

Hur går det till?

Närsynthet, översynthet och brytningsfel (astigmatism) kan behandlas med hjälp av NoCut®. Vid laseringreppet sköter lasern allt – den behandlar hela ditt synfel på en gång. Det yttersta cellagret på hornhinnan (epitelet) som vi tidigare tog bort med alkohol (LASEK) tar nu lasern bort utan att du märker något. Därefter behandlas hornhinnans ytskikt genom att putsa bort exakt rätt mängd vävnad motsvarande ditt synfel. Sedan sätts en så kallad bandagelins på som fungerar som ett plåster. Färdigt.

Själva operationen är mycket snabb, effektiv och helt smärtfri! Efteråt bjuder vi på fika och informerar om eftervården. Räkna med cirka en och en halv timmes vistelse på kliniken under själva operationsdagen. Laserbehandlingen gör inte ett dugg ont men räkna däremot inte med att kunna arbeta på ett antal dagar efter operationen. Javisst. Återhämtningen tar lite längre tid än vid LASIK-metoden. Men enligt oss bedömer vi att det är värt väntan när du tänker operera dina ögon.

BOKA UNDERSÖKNING ELLER Videokonsultation

Se förundersökning

Se operation

Nu med SmartSurfACE – Hastigare återhämtning av din syn

Med den nya tekniken SmartSurfACE blir nu den initiala återhämtningsperioden av din syn märkbart kortare. På så sätt ser du bättre tidigare efter din operation. Ja – till och med redan sekunderna efter din operation. Något som många har eftersökt vid ytbehandlingar. För dig som patient kan det exempelvis innebära att du kan vara tillbaks på jobbet tidigare eller njuta mer av din semester.

Kan alla operera sig?

Vi utför inte ögonoperationer på gravida (på grund av hormonförändringar). Ammande bör vänta cirka 3 månader efter avslutad amning. Vi opererar inte heller personer med alltför tunna eller buktande hornhinnor, eller personer som exempelvis har grön starr, grå starr, eller någon näthinnesjukdom. Vi utför inte ögonoperationer i de fall det finns vissa immunsjukdomar med i bilden. Har personen diabetes måste sjukdomen vara under kontroll.

Vi utför inte heller ögonlaseroperationer på personer under 20 år! Vi vet att det finns andra kliniker som gör det men vi menar att en människas öga inte är tillräckligt stabilt om man är för ung. Vi har därför satt 20 år som gräns. Det finns andra skäl till varför vi avstår från operation utöver dessa vi nämnt och som vi i så fall kommer att upptäcka vid förundersökningen.

Se filmen

Maria Elin Olsson, världsmästare i kickboxning 2012, berättar om sin NoCut®-operation