Vårda Ögon - Sveriges största familjeäda ögonklinik

Vi har under många års tid hjälpt människor med närsynthet, översynthet, astigmatism, gråstarr och ålderssynthet. Vi har valt att satsa på den senaste tekniken och enbart erfarna kirurger – sedan 1999.

Ögonläkaren Hans Remanius startade Vårda Ögon för mer än 20 år sedan. Under dessa år har det hänt väldigt mycket. Nu finns vi med hela fem kliniker i Sverige. Tur är väl det. Ganska många nordbor verkar ha ett behov av att kunna se bättre och en del har estetiska skäl. Nej, klart att det inte är fult med glasögon eller omodernt med linser. Men sanningen är att ALLA tycker att det är totalt befriande att slippa synhjälpmedel och många som lämnar vår klinik säger ”varför gjorde jag inte detta tidigare.”

Men om man ska låta någon peta i ens ögon med laser, vill man känna att man är i trygga händer, inte sant? Här är du det. När vi opererar närsynthet, översynthet och astigmatism använder vi nämligen, NoCut®, en lasermetod som de flesta andra ögonkliniker inte använder. Varför? Jo. En god regel säger att om man inte absolut måste skära i kroppen ska man låta bli. Oskuret är alltid bäst som vi brukar säga här på Vårda Ögon. Även om NoCut® läker något långsammare (än LASIK-metoden) så är NoCut®, enligt oss, ändå i särklass bäst av en rad anledningar. Du minimerar risken för komplikationer. Ditt öga blir ”orört”. Det finns inget som hindrar framtida ingrepp. Risken att locket ska rubbas ur sitt läge och därmed skapa synnedsättning finns inte. Men tyvärr fungerar inte NoCut® för alla synfel. Har du exempelvis grå starr eller har ålderssynthet– måste vi använda andra metoder. Fast det är inget märkvärdigt heller.

Våra ögonkirurger är extremt skickliga och omhändertagande.

Vårda Ögon har erfarenhet av över 120 000 ögonoperationer – och tar väl hand om dig och för oss är förstås alla patienter lika viktiga.  Men vi har märkt att en del patienter som besöker vår privatklinik uppskattar att vi också kontinuerligt utför operationer åt landsting. Vi förstår att det känns lite extra tryggt.


Välkommen till oss på Vårda Ögon!

– Dr Hans Remanius, Ögonkirurg, grundare och ägare